1 .NYBYGGE


Om du bygger ett nytt hem eller planerar att, be din byggmästare att inkludera ett BEAM Central Vacuum System. Du vill diskutera platser för kraftenheten / smutsuppsamlingsbehållaren, vakuuminloppen (där slangen är insatt) och en plats att lagra en slang och fästelement på varje nivå. Det är bara att förstora en garderob eller inkludera ett extra basskåp.

Installation av ditt BEAM-system görs efter att VVS och elektriskt arbete har slutförts och innan väggskiva installeras. Om din byggare för närvarande inte installerar BEAM-system, kolla in vår BEAM Dealer Locator-funktion på denna webbplats för att hitta den närmaste återförsäljaren. Din återförsäljare kan göra jobbet snabbt och kompetent. Kontakta din lokala återförsäljare för installationsinformation.

2. BEFINTLIG BOSTADCirka 95% av befintliga bostäder - oavsett ålder - kan eftermonteras ett BEAM Central Vacuum System. Nyckeln till framgång är att planera ett rörsystem med ett minimum antal inlopp och armbågar (varv i röret. För att hålla arbetstid och kostnader på ett minimum samtidigt som du fortfarande ger dig det dammsugningsflexibilitet som endast ett centralt vakuumsystem erbjuder.

Om du ombyggnad nu eller planerar att ringa ett snabbt samtal till din lokala BEAM Återförsäljaren tillåter dig att lägga till ett BEAM Central Vacuum System till dina planer billigt. Din BEAM-återförsäljare / distributör kan erbjuda professionell installation av utbildade, erfarna installatörer - en viktig fördel i ett system du kommer att använda under kanske de kommande 25 åren

3. GÖR DET SJÄLVSteg ett:

Att välja ditt system

Välj BEAM Central Vacuum System, rengöringspaket och tillbehör som bäst passar ditt hem och rengöringsbehov. För den ultimata lättheten, lägg till en VacPan automatisk dammskåp i kök, lerrum eller badkar.

Steg två:

Beräkna antalet inlopp du behöver

Steg tre:

Var placeras inloppen.

Ett inlopp kan betjäna ett område på cirka 65-75 kvadratmeter. För mer kraft, desto färre användes inlopp desto bättre. Och se till att slangen når från inloppsventilen till alla hörn (och runt möbler) i de rum du vill dammsuga. Installera inte inloppsventiler i en vägg där det finns en fickdörr eller bakom en dörr. Om du föredrar kan inlopp installeras i golvet.

Steg fyra:

Planera rörinstallationen.

Planera rörinstallationen från BEAM-kraftenheten till inloppsventilerna. Det är bäst att köra rörledningen under golvet om möjligt. I strukturer utan källare kan rörledningen köras genom vinden eller krypområdet. I ett befintligt hem med två eller tre våningar kan vakuumledningar köras till övre nivåer genom kalla luftkanaler, genom baksidan av garderober eller under trappor eller bredvid ett jordrör. I nya konstruktioner kan rör köras genom väggbultar innan gipsvägg appliceras. Var noga med att planera var du ska hitta BEAM-aggregatet - vanligtvis i garaget eller källaren.

Hjälpsamma ledtrådar:

 • Använd en slangfräs för renare skär.
 • Använd 2-1 / 4 "träborrbit som liknar en Forstner-bit.
 • Hyr en vinkelborr om du inte har en.
 • Verktyg som krävs:
 • Gipssåg (tillval)
 • Elektriskt band / kanalband / kabelband
 • Elektrisk borr - 1/2 "(1,3 cm) med rätt vinkelhuvud om möjligt
 • Ficklampa
 • Forstner träborrande bit - 5-1 cm
 • Hammare
 • Hålsåg eller fräs - 5-1 cm (5,7 cm)
 • Murverk bit - 5-1 cm (5,7 cm) (valfritt)
 • Hängare av metallbeläggning
 • Penna
 • Rör- / slangklippare eller bågsåg och miterbox
 • Skyddsglasögon
 • Skruvmejslar (Phillips och platt blad)
 • Mått av stålband
 • Stud finder
 • Verktyg / rakkniv
 • Wire stripper / fräs
 • Trä mejsel
 • 30 '(9,15 cm) bit sladd eller tråd

Steg fem:

Installera inloppsventilerna.

För att installera en inloppsventil i befintlig konstruktion, börja med att hitta mitten av bottenplattan på väggen. Sedan använder du hålsågen från källaren för att borra ett hål upp i väggkaviteten. (Kom ihåg att bära skyddsglasögon under hela installationsprocessen.)

Det finns ett enkelt sätt att hitta muren på en vägg. Borra ett pilothål genom mattan eller hårda ytgolv med hjälp av en sektion av tråd som är skuren från en kapphängare. Borra så nära väggen som möjligt - peka borrkronan i en 45-graders vinkel.

Se i källaren var kapphängen har kommit igenom. Mät över från klädhängaren för att hitta mitten av botten av väggplattan. Borra ett hål i väggkaviteten med hålsåg.

Använd ficklampan och / eller kvasthandtaget och kontrollera att väggkaviteten är fri från hinder till önskad höjd på inloppsventilen - innan du klipper ett hål i väggen. Sedan, på väggen, centrerar du ett märke ovanför pilothålet gjord av kapphängaren. Detta kommer att vara mitten på din inloppsventil.

Centrera väggens inloppsfäste, spåra konturen och skär sedan ett hål i väggen. Fäst väggfästet på en armbåge.

Anslut lågspänningsledningen till inloppsventilspindeln. Fäst en liten vikt på den motsatta änden av tråden och mata tråden genom hålet till källaren. Sätt in inloppsventilen och konsolen i väggen. Montera inloppsventilen så att ventilen fälls ned för att öppna.

Installation av inloppsventiler i nybyggnation följer samma grundläggande procedurer.

Steg sex:

Installera röret.

Mät rörets längd och se till att dina skär är raka och rena. Använd en vass kniv eller sandpapper för att eliminera bröst som kan samla damm eller hår som kan bilda en smutsfälla. Börja med inloppsventilen längst bort från kraftenheten, börja testmontering och limma sedan ihop delar av rörledningen. Gå med delar av rörledningar till huvudstamledningen som kopplas till BEAM-kraftenheten. Skarva ihop lågspänningsledningarna längs stammen. Kör och anslut stamledningen till BEAM-kraftenheten. Om du monterar kraftaggregatet i garaget, borra ett pilothål genom väggen med hjälp av en trådhängar för att kontrollera platsen och för hinder. Klipp sedan ett hål på 2 1/2 "men träbjälken ovanför murväggen mellan källaren och garaget. Mata rörledningar i garaget till enheten.

Steg sju:

Installera elenheten.

Montera BEAM-kraftenheten med hjälp av detaljerade instruktioner som medföljer den.

Remsa ändarna på lågspänningsledningen som kommer in i garaget och anslut dem till elenheten. Anslut nätsladden till ett eluttag och vänd den manuella åsidosättningsbrytaren på / av för att testa den. Koppla sedan in den lätta slangen för att rensa upp eventuella mindre oroligheter som du kan ha gjort för att installera inloppen.

Grattis! Du är på väg till ett renare, hälsosammare hem!